Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

2016'da komedi patlaması yaşanacak

2015'te Türk sinemasına genel olarak bakıldığında kötü bir manzara yok; aksine gişe yarışında başarılı olan birçok yapım izledik. Prodüksiyon kalitelerinin yanı sıra özenli anlatımlarla, nitelikli işlerle karşılaştık. Her yıl Eylül ortasında başlayan yarış, bu yıl biraz geç başladı. Peki 2016'da beyazperdede hangi türde filmler izleyeceğiz, hangi filmlere gideceğiz? 2016 Şubat; Türk sinemasının uzun zamandır beklenen filmlerinin vizyona girdiği ay olarak kayda geçecek. 2016 yılının ilk günlerinden itibaren izleyici kahkahaya boğulacak çünkü 2016 sinema sezonu, her hafta iki-üç komedi filminin vizyona girmesiyle gündemde olacak. Komedi anlamında kıyasıya bir yarış yaşanacak gibi görürüyor. Adeta bir film fabrikası olan BKM, her sezon olduğu gibi bu sezon da iddialı komedi filmlerini izleyiciyle buluşturacak. İşte o komedi filmleri:

'KOCAN KADAR KONUŞ 2: DİRİLİŞ':
Sezonun açılışı 'Kocan Kadar Konuş'tan geliyor. İlk filmde kahramanımız kendi ailesiyle birtakım sorunlar yaşamıştı. Filmin ikincisinde ise kavuştuğu aşkının ailesiyle yaşıyor. Romantik komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda; Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Nevra Serezli ve Hümeyra yer alıyor. Kıvanç Baruönü'nün yönetmenliğini yaptığı filmin vizyon tarihi 1 Ocak 2016.

'OSMAN PAZARLAMA':
Şahan Gökbakar'ın yeni filmi vizyon için gün sayan iddialı komedilerden. Gökbakar filmde 'Osman Şaşmaz'ı canlandırıyor. Her zaman olduğu gibi kadrosunu no-name isimlerden oluşturan Gökbakar'a bu filmde Demet Akalın-Okan Kurt çifti de eşlik ediyor. Şahan Gökbakar'ın senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Togan Gökbakar'ın yaptığı filmin vizyon tarihi; 19 Şubat 2016.

'KOLPAÇİNO 3. DEVRE':
Şafak Sezer beş sene aradan sonra bu filmle sinamaseverlerin karşısına çıkıyor. Kahkaha vadeden serinin üçüncü filminde mevcut kadronun dışında, Erkan Petekkaya ve İsmail Filiz de yer alıyor. Vizyon tarihi; 11 Mart 2016.

'DEDEMİN FİŞİ':
Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazdığı, 'Güldür Güldür' ekibinin yer aldığı filmde; Malatyalı Çirci Ailesi'nin kahkaha dolu miras serüveni anlatılıyor. Açıkçası ben Güldür Güldür ekibi ne çekse izlerim, bu kadar başarılı yeteneğin bir arada olduğu yapım, gülmeyen insanlara bilet iadesi garantisiyle vizyona girse yeridir. Filmin oyuncu kadrosunda; Alper Kul, Özge Borak, Erdem Yener, Ali Sunal, Doğa Rutkay, Onur Buldu, İrem Sak, Onur Atilla, Uğur Bilgin ve Ayşen Gruda var. Vizyon tarihi; 26 Şubat 2016.

'ALİ KUNDİLLİ 2':
Gişe yapan filmin devamını çekmek, yapımcı açısından çok mantıklı bir iştir. Geçtiğimiz yıl hatrı sayılır bir gişe yapan 'Ali Kundilli' seri olma yolunda ilerliyor. Cem Gelinoğlu'nun senaryosunu yazıp başrolünde oynadığı 'Ali Kundilli', farklı maceralarla beyazperdede. Filmin vizyon tarihi; 29 Ocak 2016.

'BİZANS OYUNLARI':
İlki 2000 yılında vizyona giren ve izlenme rekorları kıran 'Kahpe Bizans' filminin 15 yıl aradan sonra gelen ikinci filminde eski oyuncu kadrosundan kimse yok. Yeni oyuncularla yola devam eden ve başka bir hikaye anlatacak olan Gani Müjde kahkaha sınırlarını yine zorlayacak gibi görünüyor. Müjde'ye, kendi söylediği 'Gani Müjde film yapıyorsa, adı ne olursa olsun, buna gelecek 1.5-2 milyon seyirci vardır' sözünü hatırlatmak isterim. Umarız bu kadar filmin arasında bu rakamları görür. Vizyon tarihi; 15 Ocak 2016.

'EKŞİ ELMALAR':
Yılmaz Erdoğan'ın kendi hayatından kesitler taşıyan yeni filminin çekimlerine Köyceğiz'de başlandı. Sinema dünyasında 'Vizontele'nin devamını çekeceği konuşulurken, Yılmaz Erdoğan 'Ekşi Elmalar'ın senaryosunu bitirmiş, çoktan çekimlerine başlamıştı bile. İlk olarak birbirinden yetenekli oyuncuların yer aldığı bir cast çalışması yaptı. Ve eminim ki bu film 'Vizontele'de hissettiğimiz duyguların üzerine yeni şeyler ekleyecek. 1974-1976 yılları arasında geçen film; Erdoğan'ın Muazzez, Safiye ve Türkan adındaki üç teyzesinin hayatını konu alıyor. Yapımda Erdoğan'ın yanı sıra; Fatih Artman, Farah Zeynep Abdullah, Şükran Ovalı, Songül Öden, Ersin Korkut ve Şükrü Özyıldız yer alıyor. Vizyon tarihi net değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA